¨Stockholm¨/Film


MMM
Att bara komma på tanken att göra film av Norrmalmstorgdramat i 
Hollywood är absurt från början till slutet. Så är också filmen. 

Rånet på Kreditbanken ter sig löjeväckande idag då vi har fått ett så våldsamt Sverige. Men 1973 var det ett annorlunda och fridfullt land. Utan en oansvarig integrationspolitik där våldsskjutningar hör till vardagen.

Noomi Rapace gör en lysande rolltolkning av den rädda bankkassörskan som blir förälskad i rånaren ”Kaj Hansson”, väl spelad av Ethan Hawke. Han släntrar in med peruk, en väska med k-pist och en radio som spelar Bob Dylan. Med det skrämmer han skiten ur bankpersonalen. Någon behöver mycket riktigt gå på toaletten.

Resten av filmen känner vi alla till och inget nytt under solen. Tvärtom sackar det till ordentligt här och där då de bara uppehåller sig i banklokalen. Det som räddar filmen är de ypperliga skådespelarna. 

Regi & manus Robert Budreau
I rollerna Ethan Hawke, Noomi Rapace, Mark Strong m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s