Ystadrevyn 2020/Bättre sent än aldrig


MM
Lokalt och småkul

Förfriskade Ystadbor klappade och tjoade så det stod härliga till, men för oss ditresta är där inte så mycket vi kan identifiera oss med.

Det börjar underhållande med att en i ensemblen fattas, då frågas det om någon i publiken vill hoppa in, men plötsligt får vi reda på att Lars-Åke Kristensson sitter på krogen, ovetande om att det är föreställning. Det är väldigt kul gjort om hur han sedan tar sig till teatern.

Som alltid i lokalrevyer gäller att man känner till vad som hänt i staden och vem som är vem. Men här fanns även en hel del allmängiltiga frågor, som numret om sjukvården där kvinnan fick gå från lasarett till lasarett. Där fastnar skrattet i halsen. Det gestaltades bra av de medverkande. Likadant är det med sketchen, Hos PensionsmyndighetenSiw & Rut var för grov medan
Nils-Gunnar Snygg och Marcus Hadriz är träffsäkra som de gamla damerna, men språket blir mestadels plumpt.
Något som var riktigt skojigt är Gravöl med
Lars-Åke, Maria Gunnarsson, Christoffer Almqvist och Rebecca Erlandsson. Skrattfest rakt igenom! Kul är även Hingstarna med Lars-Åke, Christoffer och Marcus. Revyn avslutas putslustigt då Nils Gunnar kommer in med sitt Gubbgnäll. Men innan dess en hel del sångnummer som visar på fina sångare.

Flera nummer är alldeles för långa och utdragna och en del kunde tas bort helt.
Ett mer rappare tempo krävs för att man ska hålla humöret och intresset vid liv.

Jag saknar det icke politiskt korrekta som utlovades. Sketcherna om Trump och Boris är alldeles för självklara. Samma kritik som man hör från de politiskt korrekta. 

En tanke på “Ystadrevyn 2020/Bättre sent än aldrig

  1. Håller med Johnny om man måste vara lokalt insatt för att förstå alla skämt men totalt sätt håller jag med. Att köra från Malmö till Ystad för att uppleva denna revy är det inte värt. Höjer dock upp den till en svag 3:a. Annars bra recension.

    Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.