Rod Stewart/One Last Time på Royal Arena i Köpenhamn


MMM

Vegas-show med klassiska hits

Exakt och i tid signalerar säckpipor att Rod Stewart är på ingång. Med Robert Palmers Addicted to Love kör showen igång; det är en Vegasshow i både stil och framförande.
När vi får den gamla You Wear It Well från Never a Dull Moment väcks hoppet om en riktig rockshow.

Twistin´ the Night Away, It’s a Heartache, Tonight’s the Night, Stay With Me är väl valda låtar men som framförs rutinmässigt. Muddy Waters Rollin´ and Tumbling, Dylans Forever Young och The First Cut Is the Deepest fortsätter i samma stil.

6 körtjejer; men de spelar även violin 🎻 banjo, akustisk gitarr, percussion och harpa: 10 musiker totalt.

Rod är på riktigt skämt 🤣 humör. Han behövde byta skor och direkt sa han, detta är Trouble shoes 👟 blues. Sedan sjunger han I don’t Want to Talk About It och Maggie May, till publikens jubel 🙌 samt I´d Rather Go Blind av Etta James. Men det är mer pliktskyldigt än med innerlighet. Innan Rhythm of My Heart får Putin sig en känga. 🥾 Därefter jättefoto på Ukrainas president. Det kunde vi varit utan då Rod tidigare inte blandat in politik i sina framträdanden.

En hyllning till Jeff Beck av deras gemensamma tolkning av People get Ready, Van Morrisons Have I Told You Lately. Alla låtarna framförs perfekt, men kanske lite för perfekt. Allting går på löpande band; fast nu blir han ju 80 nästa år. Det kan bero på det.

I It Takes Two har Rod bytt om till svart kostym medan tjejerna sjöng Lady Marmalade, som jag gärna sluppit. En duett med en av körtjejerna medan de andra körar. Robert Palmers Some Guys Have All The Luck är ännu en hit i denna jukebox show.

Som avslutning kom de obligatoriska Da Ya Think I’m Sexy och Sailing. Rod slutade med flaggan i topp: fast jag har sett Roddan betydligt mer intressant än det här. Även om det är proffsigt och skickligt framfört så svänger det inte på det sätt som jag upplevt det tidigare.
2016 i Malmö med sin show Hits var betydligt bättre.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.