Intervjuer i USA

Artister jag såg och skrev om på min första resa till USA, 1988.

Med Olle Berggren från Kvällsposten till New York, Los Angeles och San Fransisco. Olle var Nöjeschef då jag började på KvP som Nöjesjournalist, 1985. Samma år fortsatte jag som frilans för kvälls – vecko och månadspress, samt SR.

Vi såg Bruce Springsteens fantastiska Tunnel of Love turné i Mountain View, i The San Fransisco Bay Area. Några dagar senare råkade vi se Bruce i en second handaffär på Melrose Avenue i Los Angeles, där han provade boots. Jag som nyligen köpt en ny kamera passade på att föreviga ögonblicket, då Bruce ser på dödskalleringar. Se bild nedan.

Intervjuade Björn och Benny, inför premiären av Chess på Broadway i New York, samt de två ledande aktörerna, David Carroll (The Russian) och Philip Casnoff (The American). På kvällen var vi på USA-premiären. Se bilder. Vi hade tidigare sett Världspremiären 1986, på Prince Edward Theatre i London.

Jag hade inbokad intervju med Faye Dunaway för SR, men hennes agent ringer och meddelar att Faye plötsligt måste lämna New York. Sprang på svenska Janique i Kid Creole & The Coconuts i New York. Hon fick bli min ersättning för Faye Dunaway.

fullsizeoutput_32d0

Vi såg
även de här i New York
Tommy Conwell And The Young Rumblers i Maryland på The Stone Baloon,
Delbert McClintonLone Star Cafe,
Keith Richards premiärspelning på Beacon Theatre,
Patti Austin Carnegie Hall.

Dessa konserter i Los Angeles
David Lindley and El Rayo XRoxy,
Terence Trent D´ArbyHollywood Palladium.

Plus så mycket mer…

Bildtexter på Fotona av Johnny Månsson©
redaktionen@manssonskultur.se

46 705 39 61 31