Världens vackraste pojke/Film av Kristina Lindström & Kristian Petri


MMMM

En fantastisk dokumentär om en fantastisk film

Det är höga berg och djupa dalar då det handlar om skådespelaren Björn Andrésen. Man får en chock då man får se hur han lever idag. I en lägenhet där det är skitigt och överbelamrat med smuts, där ingen verkar ha städat på åratal. Björn i långt hår och skägg som en uteliggare. Långt från den vackra och glamorösa tonåringen som tog världen med storm.

Filmen tar oss bakåt till hur det en gång började då Björn som 15-åring blev utttagen till filmen Döden i Venedig, av den italienska mästerregissören, Luchino Visconti. Efter premiären 1971 satte karusellen igång runt Björn. Då filmen vann flera priser blev intresset för Björn enormt. Han säger idag att han inte kunde handskas med all den uppståndelse och kult som det blev kring honom som person.

Det resulterade i för mycket sprit och att inte kunna ta hand om sig själv. Än idag ger Björn ett intryck av en vilsen och känslig kedjerökande man.

Då Björn gick på scenskolan i Malmö 1986 intervjuade jag honom. Då var han en seriös man på 31 år. Åren därefter har inte alltid varit så snälla mot honom, fast han är en vis och intelligent man.

Kristina Lindström och Kristian Petri har gått på djupet med vem Björn är och vad det blev av honom. Det är inget insmickrande porträtt, utan rått och naket. Björn ger ett ärligt och rakt intryck då han ger sin version av vad som hände under de uppseendeväckande åren, då Döden i Venedig var het. Samt vad som hände med honom efteråt och hur han har det idag.

Det har blivit till en berörande dokumentär som tar tag i en från det att filmen börjar till den slutar. Helt klart en av de mer intressanta dokumentärer som gjorts i Sverige. Gå och se och bli förundrad.

Regi Kristina Lindström, Kristian Petri. Med Björn Andrésen, Annike Andrésen, Robine Román, Jessica Vennberg. 

3 reaktioner till “Världens vackraste pojke/Film av Kristina Lindström & Kristian Petri

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s