Sanne Salomonsen/Hjem 2014/Rockkonsert


MMM
Fullsatt på Sannes ”Hjem”
Glassalen i Tivoli/Köpenhamn

Sanne ser avslappnat på publiken från sin stol, berättar att vi är vana vid att se henne i rockutstyrsel, men hon ville prova denna ”outfiten”, snygga kritstrecksrandiga byxor, kavaj och slips, med sin laid back show. Den sittande publiken applåderar och vi får ett tvärsnitt av hennes låtskatt. 

Där hon sitter på sin stol och sjunger för de tre musikerna hennes sånger galant framåt.
Vi fick höra material från Sannes tid i Sneakers, hennes USA-inspelade album, In a New York minute.
Där väljer Sanne, I Can´t Make You Love Me och Don Henleys, New York Minute.
Gitarristen Morten Woods förför oss med sitt munspel på Der hvor du er
Vis Mig Hvem Du Er besjunger Sanne den sorgsna historien om hennes väninna, som hamnade i en djup livskris. Till slut måste Sanne resa på sig och börja rocka rejält.

Kapellmästare Nikolaj Steens framförande av Den Lille Lögn blir till en av kvällens bästa låtar och Sanne fick oss att knäppa med fingrarna när hon smäktande sjöng, Where Blue Begins.

Publikens slutapplåder gjorde att Sanne Salomonsen kom in igen och sjöng fler låtar.
Det eminenta och musikaliska bandet fungerade mycket bra med hennes ”Hjem”-konsert.


Foto Johnny Månsson©
Annika Askman/keyboard, Morten Woods/guitar, Nikolaj Steen/kapellmästare/guitar, keyboard och percussion, Den 1 Maj 2014

2 reaktioner till “Sanne Salomonsen/Hjem 2014/Rockkonsert

  1. Kul att en svensk recenserar Sanne i Köpenhamn. Jag måste dock påpeka några mistak i din text.
    ”I can’t make you love me” och ”In a New York minute” (som är Don Henley – inte Eagles) är från albummet ”In a New York minute” och inte från ”Language of the heart” (det var inga låtar från ”Language of the heart”), men båda är inspelade i USA precis som albummet ”Where blue begins”.
    Låten där Morten Woods spelade munnspel är ”Der hvor du er” (Sneakers) – inte ”Det var hvad det var”.
    Lite mer research vore kanske en idé 😉

    Gilla

    1. Tack för din feedback och du har rätt, men Don Henley är med i Eagles och de har spelat låten New York Minute (utan In a…) tillsammans på bl a Hell Freezes Over. Du hade ett lite fel i låttiteln, liksom att förutom Don så är Danny Kortchmar och Jai Winding kompositörer..-)
      Då det gäller de andra låtarna så missade jag där och som svensk kan det ibland vara svårt att höra skillnaden. Som du ser på de danska låtarna så är de snarlika, men jag ska ändra nu och tack för att du var uppmärksam, men glöm inte att det är även bra att nämna det positiva..-)

      Gilla

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.