Wilmer X/Slagthuset i Malmö


MMM

De kom, sågs och segrade

På den nya rockklubben – efter att Kulturbolaget har stängt ner och flyttat hit – drog Wilmer X fullt hus, d v s 1 500 personer.

30 minuter försenade stod de på scen i den heta konserthallen; som vanligt full fart framåt direkt. Ah du, hur fan ser du ut? markerade anslaget om hur kvällen skulle bli.

Man vet att när man går på en Wilmerkonsert så blir det alltid bra då de älskar vad de spelar och ger publiken de låtar de vill höra. Om en hund mådde så här var ett bevis på det. Allsången gick ingång direkt i refrängen.

Från deras senaste platta Mer för dina pengar kom Nu eller nästa liv, Slickar den hand som slår och Bäst före dan efter. Från EPn som är på väg ut, Sockerpojke.

En av mina favoriter För dum för pop gav mig en påminnelse om att redan från deras första platta tog Wilmer tag i mig; att de håller än idag med sin enkla pop/rock/blues och country visar på en originalitet i deras låtskrivande.

Nisses skånska idiom ihop med Jalles munspel är fronten i bandet, men utan Sticky Bombs trumspel, Thomas Holst bas samt Janne Lindén på gitarr hade det aldrig varit det sammansatta och täta band som ikväll överöste oss med hit efter hit.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.