Willmer X & Jalle Olsson/Rock på KB i Malmö


MMMM

För 55 gången står Wilmer X på KBs scen nu när rockklubben ska slå igen. Ett överfullt Kulturbolag svettades i sensommaren till dånet från Willmers rockklassiker.

Den tidiga Wilmer i Paris med Jalle Olsson – som var Wilmers första trummis – spelade maracas på denna låt ikväll. Annars var det den traditionella sättningen med Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och ”nykomlingen” Janne Lindén.

Wilmer X var på sitt bästa humör men dröp av värmen. De fick ta ständiga pauser för att dricka och torka av sig, men förutom det så körde de så det rök om låtarna. Kör dig död från -84 var en av mina gamla favoriter. Samma år som jag började skriva om nöjen och kultur.

Om en hund mådde så här, Silver, Hur fan ser du ut och andra hits avlöste varandra till publikens jubel. Vad mer kunde vi begära.

Janne Lindéns gitarrspel, Jalles munspel, Stickys trummande, Holsts bas och Nisses röst och gitarr är en säker kombination som nu stått sig år efter år. De bara öser ut sina låtar i ett frenetiskt tempo. Publiken älskar dem och vill bara ha mer. Själv tyckte jag det räckte med en timme då jag upplevde mig som att vara i en bastu. På det viset är det bra att KB ska stänga. Där har det ofta varit ett dåligt fungerande ventilationssystem. Fast jag kommer att minnas klubben med värme, så mycket bra musik jag lyssnat på där genom åren.

Jalle Olsson med sitt band fick inleda kvällen, fast de gjorde inte mycket väsen av sig under de 20 minuter som de spelade. De misshushållade med sångerskan Karin Tingne, som borde fått ett eget solonummer.

Wilmer X är inte det sista bandet som står på KBs scen men kanske det bästa. Det blir inte mycket bättre än så här då det kommer från dessa Skånepågar.

Foto MånsonsKultur.se Den 30 aug 2023

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.