Top Hat/Musikal på Malmö Opera


MMMM
Fantastiskt underhållande!

Det är sprudlande, roligt, kvicktänkt och dansant. Hel underbart att Malmö Opera vågat sig på denna succéfilm som 2011 blev musikal i London och nu fått Nordenpremiär i Malmö.

Det är artisteri på hög nivå och främst då av norska musikalstjärnan Sindre Postholm. Han är inte bara lik Fred Astaire, han även dansar och sjunger som honom. Samma lätthet i sång och dansstegen. Som danspartner har Sindre, Linda Olsson. Hon är följsam och de passar mycket bra tillsammans. Det är en fröjd att se dem utföra deras danskonst och höra dem steppa och sjunga. Örhängen som Puttin´on The Ritz/Snobbarnas parad och Cheek To Cheek/Kind mot kind blir tyvärr inte lika njutbart på svenska och texterna hörs töntiga. Här skulle man sjungit allt på engelska och man får inte slarva då det gäller Irving Berlin. Den säkra kören gjorde som vanligt ett bra jobb. Därifrån fick vi  höra Nils Olsson gå upp rejält i höjd. Det är synd att vi inte längre får se honom som solist på Malmö Opera.

På skrattsidan triumferar Pia Johansson som Madge. Helt lysande och kul som den försmådda hustrun till Horace, komiskt gestaltad av Lennart Jähkel. Som deras butler ser vi Johannes Brost, som gör en speciell karaktär och levererar roliga citat. Christopher Wollter är alltid bra och även här som den neurotiska modeskaparen Alberto Beddini.

Orkestern ledd av Julian Bigg var ytterst njutbar. Liksom kostymerna av Charles Koroly. Regin av Sissela Kyle och Roine Söderlundh flöt på utan longörer och Roines koreografi är outstanding!

Foto Johnny Månsson ©

Av Matthew White och Howard Jacques. Regi Sissela Kyle och Roine Söderlundh. Dirigent och musikalisk bearbetning Julian Bigg. Musik och sångtexter Irving Berlin. Scenografi och kostym Charles Koroly. ­Översättning Calle Norlén. Medverkande  Sindre Postholm, Linda Olsson, Pia Johansson, Lennart Jähkel, Johannes Brost, Christopher Wollter med flera. Nordenpremiär på Malmö Opera den 5 sep 2015.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s