Lollipops/Nostalgikonsert/Parken i Trelleborg


MMM
Lollipops förbluffade oss med sin fräschör och spelglädje. Detta var deras enda show i Sverige under 2018.
Den enda kvarvarande medlemmen, sångaren och låtskrivaren Torben Lundgreen, sjöng ovanligt bra. Med klassikern I´ll Stay By Your Side var succén given. Publiken kom igång direkt.

Lollipopshitsen Do You know, Oh Girl, Are You Lonesome Just Like Me spädde på nostalgikänslan från -60-talet. Man saknade bara Torbens bror, Jörgen, som tragiskt gick bort 2004, efter en längre tids sjukdom.
Jag såg bröderna tillsammans 2003 på Tivoli i Köpenhamn. Hela Plaenen var fullsatt av Lollipopsfans. En storslagen nostalgifest.

Lollipops hade sin storhetstid i Sverige på 1960-talet. De var ett av de största popbanden då, i konkurrens med Beatles och Rolling Stones. Som exempel på deras popularitet kan nämnas att de låg två gånger på Tio i topp. Kom tvåa (under Beatles, I Should Have Known Better) med sin hit, Do You know (How Much I love You).

Då de började spela in skivor och turnera var de blott 9, 10 och 12 år gamla, men det skulle dröja tills de blev tonåringar innan de slog igenom stort i Sverige. Då blev de flickornas favoriter. Samt för en del av oss småkillar. Vi mötte dem ofta i Limhamn, (där jag växte upp), då de kom med Dragörfärjan, för vidare färd med deras bil till en spelning i Sverige. Bröderna Lundgreens far var chaufför och manager.

1966 ersattes trummisen Poul Pedersen med Henrik Lund. Då började Danmark vakna och Lollipops popularitet växte i deras hemland. De var enormt populära fram till i början på -70-talet. Poul Pedersen dog 2002.

På kvällens spelning var det Mickael Spike Nior, som höll i trumpinnarna. Han visade sig vara en driven och taktfast trummis. Gitarristen Oliver Steffensen gjorde ett säkert intryck och ett strålande solo på Jimi Hendrix, Hey JoeSune Martini på bas och Bjørn Petersen på keyboard och rytmgitarr. De bidrog till att helhetsintrycket blev musikaliskt tajt och härligt underhållande.

Ni som missade dem har en chans att se dem i Limhamn vid den årliga Allsången den 27 juni. Då utlovar Torben Lundgreen allsång. Det blir säkert succé!

Att Torben har kvar sin tjuskraft bevisades av damerna framme vid scenkanten.
Man fick en Déjà vu-upplevelse till Lollipops storhetstid på -60-talet. Underbart!

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s