Flashdance The Musical/One and Only Musical Teater, Musikhuset Aarhus


MMM
En orgie i explosioner

Det är hög stämning och fullsatt på Musikhuset i Aarhus i Danmark. Fast musikalen blir inte riktigt den hit jag hade väntat mig.

Ljudet är inte rätt inställt men det låter bättre ju längre föreställningen varar.

Till tonerna av de låtar vi känner från filmen dansar ensemblen fram. Speciellt Sicilia Gadborg som Alex Owens. Hon förkroppsligar huvudrollsinnehavaren som så gärna vill bli professionell dansare. Då Sicilia dansar och sjunger hitlåten, What A Feeling, berör den mig inte på det sätt som den borde. Den är alldeles för snällt framfört. Inte alls så utmanande och sexigt som den bör vara. 

Just nu finns det två Gadborg på Danmarks scener. Sara i Ghost och Sicilia här. Båda systrarna är härligt begåvade artister.

När det gäller själva uppsättningen så har Philip Zandén inte fått helt grepp om musikalen. Det är mycket utanpåverk och den lämnar mig mestadels oberörd.

Allt sker i en enda röra med starka ljud, häftig ljussättning och en handling som flimrar förbi. Fast utan att stanna upp och fördjupa karaktärerna. Inte ens Silas Holst är så intressant som han brukar vara.

Alla artisterna är duktiga, men jag finner inte det där extra, som man vill minnas, då man lämnar föreställningen. Förutom när Gina Maria Hudson agerar sexigt och sjunger fantastiskt i Manhunt. Då blixtrar det till!

Det är pompöst och färgglatt men man dansar inte ut eller är upprymd efter föreställningen.
Flashdance var en superhit på bio 1983. Jag tror det är dax att se om den! 

Medvirkende: • Alex Owens: Sicilia Gadborg • Nick Hurley: Silas Holst • Harry: Robert Hansen • Mrs. Wilde/Louise: Nastja Arcel • Hannah Owens: Ditte Gråbøl • CC: Jimmy Jørgensen • Joe/ensemble: Morten Kjeldgaard • Gloria: Rikke Hvidbjerg • Tess: Tara Toya • Jimmy: Emil Birk Hartmann • Kiki: Gina Maria Hudson • Andy/ensemble: Martin Gæbe • Bud/ensemble: Steffen Hulehøj • Balletdanser/ensemble: Hannah Ohlsson & Robert Thomsen • Swing/ensemble: Kirsty MacDonald & Vegard Kristiansen • Ensemble: Elise Ruusunen, Linnea Stenbeck, Patricia Tjørnelund, Emelie Lissmatz Johnson, Andrea Schirmer & Patrick Terndrup
Det kreative hold: • Instruktør:​​​​​Philip Zandén • Koreograf:​​​​​Tim Zimmermann • Scenograf:​​​​​Benjamin la Cour • Arrangør/Executive Music Producer:​​Joakim Pedersen • Producent:​​​​​Rikke Lange • Executive Producer:​​​​Jesper Winge Leisner

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s