Kenta lever/Film


MMM
Dokument från ett svunnet Sverige

Dom kallar oss Mods, Ettt anstädigt liv och Det sociala arvet. De filmerna ingår i den trilogi som dokumentärfilmaren Stefan Jarl gjorde där Kenta medverkar.
Hela Modstrilogin är en svensk klassiker idag. Därför var mitt intresse för Kenta lever högt. Tyvärr infrias det inte här i denna indiedokumentär.

Det är mest spridda och ointressanta stumpar av gamla och nya intervjufilmer som är ihopsatta till ett sammelsurium. Det har enbart ett nostalgiskt värde och säkert mest för oss som var med då det började på -60-talet med, Dom kallas oss Mods.

Det mest intressanta är att se och höra hur ärlig Kenta verkar. Det genomsyrar allt han gör. När det gäller den musik han skriver och sjunger så finns även där ett sanningskrav.

Regissör Tony Labidi började intervjua Kenta -97. Tony ingick i Kentas band som trummis. Kenta och bandet gjorde comeback i Kungsträdgården i Stockholm, 1997. Vi får följa repetioner och själva premiären, där Kentas röst inte är den bästa, men musikerna desto bättre.

Som helhet ett stycke dokumentär då Sverige var oskyldigt men även på väg in i dimman av politisk korrekthet.

Kenta ska vara glad att han inte fick uppleva mer än tre år av 2000-talet. Han hade nog inte trivts med hur folkhemmet har försvunnit med politikernas lögner och bedrägeri mot arbetarklassen, som Kenta kom ifrån. Kenta blev 54 år.

Regi Tony Labidi, Dick Billborn och Johan Holtzberg

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s