Kenta lever/Film av Tony Labidi


MMM
Dokument från ett svunnet Sverige

Dom kallar oss Mods, Ettt anstädigt liv och Det sociala arvet. De filmerna ingår i den trilogi som dokumentärfilmaren Stefan Jarl gjorde, där Kenta medverkar.
Hela Modstrilogin är en svensk klassiker idag. Därför var mitt intresse för Kenta lever, högt. Tyvärr infrias det inte i denna indiedokumentär.

Det är mest spridda och ointressanta stumpar av gamla och nya intervjufilmer. Det har enbart ett nostalgiskt värde. Mest för oss som var med då det började på -60-talet med filmen, Dom kallas oss Mods. Den filmen gjorde Stefan Jarl tillsammans med Jan Lindqvist.

Det mest intressanta är att se och höra hur ärlig Kenta är. Det genomsyrar allt han gör. Även i den musik han skriver och sjunger så finns där ett sanningskrav. Så var det även på den tid då Kenta växte upp. Ofta räckte ett handslag, för att man skulle lita på varandra.

Regissör Tony Labidi började intervjua Kenta -97 då Kenta och bandet gjorde comeback i Kungsträdgården i Stockholm. Tony ingick i Kentas band som trummis.
Vi får följa repetioner och se premiären. Där är Kentas röst inte den bästa, men musikerna desto bättre.

Som helhet ett stycke dokumentär då Sverige var oskyldigt men på väg in i dimman av politisk korrekthet.

Kenta ska vara glad att han inte fick uppleva mer än tre år av 2000-talet. Han hade nog inte trivts med hur folkhemmet har försvunnit. Politikernas lögner och bedrägeri mot arbetarklassen är överväldigande. Kenta kom från arbetarklassen. Han blev 54 år.

Regi Tony Labidi. Medv Kenta m fl

4 reaktioner till “Kenta lever/Film av Tony Labidi

 1. Kentas bortgång får mig att tänka på en annan som gick bort alldeles för tidigt. Min store ungdomsvän Conny Söderling vila i frid.🌹😔

  Gillad av 1 person

  1. Det var ledsamt att läsa då jag inte visste detta. Conny och jag var bästisar under Hippietiden och du Leif, ingick också i hippierörelsen. Jag har pratat med Connys tvillingbror Jimmy. Conny levde under tragiska omständigheter under sina sista levnadsår. Han har det säkert bättre nu. Jag kommer minnas Conny för all den glädje och alla de underbara och roliga stunder som vi hade gemensamt.

   Gilla

 2. Har under alla dessa år trott att Conny varit volontär i tredje världen. Kommer ihåg när vi under en sommarmånad slet med 50 kg mjölsäckar ”sida” på malmö stuveribolag för att få ihop reskassa till Paris. Det bar sig inte bättre än att reskassa sinat efter en vecka och vi fick be svenska konsulatet om tågbiljetter hem. Det hände även att vi besökte Connys föräldrars sommarställe i natursköna Småland. Då var det iväg med pinglorna Kerstin och Karin i Connys Rolls Royce. Vännen vår Conny Söderling, vila i frid!

  Gilla

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s