Ett bättre liv/Bok av Kay Pollak


Årets julbok, alla kategorier!

Kay Pollak har slagit oss med häpnad, igen! Detta är så underbart och så viktigt. Här ryms allt det som varje människa behöver, för sin vandring på jorden, för att må bra, bli lycklig, och trivas bland sina medmänniskor.

Kay skriver utifrån sin egen livserfarenhet, samt alla de kurser och de livsstilsböcker som har format honom till den han är idag. Det handlar om hans egen rädsla för att inte vara bra nog, till att våga lyckas som människa och filmregissör.

Då KayPollak inte fick förtroende för att göra fler filmer sökte han sig inåt och fick svar på frågor om varför. Det har han förmedlat i sina tidigare böcker och här sammanfattas allt. Mer behöver inte sägas!

Allt handlar om att ändra våra tankar och att inse att allting handlar om oss själva, vi kan inte skylla något på någon annan. Vi skapar själva vår egen verklighet, vare sig vi vill tro det eller inte.

Vi gör oss ständigt till offer och skyller lätt på den andre, om varför saker och ting blir och är som de är, istället för att själva ta ansvar och se att vi ständigt väljer våra egna tankar. Det är inte alltid lätt, men det är Kays budskap, boken igenom.

Detta är en bok för dig som har ett seriöst intresse och en vilja till förändring.
Kay har delat upp boken i sju delar. Tanken är att man ska ta det lugnt och verkligen ta in de övningar och tankesätt som Kay här lär ut. Det är både enkelt och effektivt. Fast all utveckling kräver sin tid i anspråk. Det här är inget undantag. Men ”Belöningen är enorm”, som Kay skriver.

3 reaktioner till “Ett bättre liv/Bok av Kay Pollak

  1. Stort tack för ett riktigt bra boktips. Sitter och söker bokjulklappar till både mig själv och andra. Uppskattar ditt perspektiv på det som händer inom kultur och nöje.

    Gillad av 1 person

  2. Låter som en god bok och sammanfattning, men frågan är alltid vad som menas med ”jag själv”, liksom med ”med-vetande”. En del säger ”Jag är Gud”, men det menar jag blir fel och kan leda en väldigt snett. Jag säger i stället ”Gud är jag” och vårt medvetande är del av Guds källa, likt en Mimers brunn att dricka av, en klunk i taget, för den som förstår sig vara törstig. Men man behöver inte offra något öga för det, bara sig själv (så får man tillgång till bättre seende). But seeing is not always believing, and believing is not always the truth, nor the whole truth..☀️

    Gilla

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s