Whitney Houston: I wanna dance with somebody/Film


MMM

Underhållande för stunden.

Det här är en gripande verklighetsberättelse men den berör inte på samma vis i det här Hollywooddramat. Naomi Ackie är strålande som Whitney Houston, men här fattas något i filmen, som gör att man inte blir riktigt berörd.

Vi får hela berättelsen om Whitneys stormiga och innehållsrika liv, ner till knarkträsket och hennes alldeles för tidiga död.

Det som räddar filmen är skådespelarna. De är alla trovärdiga och spelar på toppen av sin förmåga. Fast Whitneys lesbiska förhållande blir lite väl utdraget och fjantigt. De scenerna sänker filmen då de är så barnsliga i sin självupptagenhet.

Stanley Tucci spelar skivbolagsbossen som upptäcker henne på en mindre scen, han inser hennes storhet och Whitney får ett kontrakt som är få förunnat. Whitneys familj är inte sen att utnyttja de miljoner som ganska så snabbt börjar komma in på kontot. Speciellt Whitneys pappa förser sig och ger alla sina medarbetare ett kreditkort. Då Whitney påpekar att de tagit alldeles för mycket pengar så ser pappan det som en förebråelse. Detta får ett drastiskt och olycksbådande slut.

Vill ni se en riktigt berörande film så se dokumentären Whitney, som kom 2018. Det är en fempoängare.

Regi Kasi Lemmons. Medv Naomi Ackie, Stanley Tucci, Ashton Sanders, Tamara Tunie, Nafessa Williams, Clarke Peters m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s