Nick Lowe & Los Straitjackets/LiveMusik på KB


MMM

Nick Lowe har för mig varit en favorit sedan hans första platta släpptes. Här tillsammans med Los Straitjackets får hans låtar ett nytt liv.

På söndagskvällen visade Nick och bandet återigen, vid sitt andra besök på KB, att de bemästrar både publiken och sättet de framför sina låtar på.

Nick Lowe intar scenen med en självklar och avslappnande attityd, som bara en musiker kan göra, som varit verksam så länge.

Los Straitjackets med sina mexikanska brottarmasker kan skrämma slaget på en vid en första anblick, men så fort man hör deras ljuvliga instrumentalmusik, så blir man på gott humör. De kommer från Nashville, Tennessee. Där bildades de 1988. Med Nick Lowe har de spelat sedan 2016.

När de kör ett eget set finns där ekon från Ventures surfmusik och annan instrumentalmusik. De gjorde bl a en härlig version av Shocking Blues, Venus.

Nick Lowe gav oss den ypperliga, Half a Boy, Half a Man, som jag tyckte var kvällens höjdpunkt, men även klassikern (What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love and Understanding flöt fram på ett fint sätt tillsammans med Los Straitjackets. Liksom I Live on a Battlefield och I Knew the Bride (When She Used to Rock ‘n’ Roll).

En kväll att minnas, fast jag tycker nog att hans förra besök var en större höjdpunkt.

Foto Johnny Månsson

Kulturbolaget i Malmö den 25 september 2022

2 reaktioner till “Nick Lowe & Los Straitjackets/LiveMusik på KB

 1. Hej!
  När jag läser din recension grämer jag mig att jag inte ändå åkte till KB.
  Senast jag såg honom är nog 30 år sedan. Jag bodde med en Swanson’s Americagrupp på the Marquette Hotel i Minneapolis. När jag checkat in gruppen och tar hissen upp och döm om min förvåning när Nick Lowe delar samma hiss.
  Jag frågar vad han gör i Minneapolis av alla ställen och han svarar att han och hans band (Paul Carrack från Squeeze mfl) skall spela på Duffy’s ikväll.
  Han erbjuder mig skjuts i turnébussen på kvällen dit. Efter en mycket lyckad konsert kommer halva bandet med upp till min svit (jag hade haft min svenskgrupp på avskedsdrink dvs 45 pax) och det var gott om dricka kvar. De stannade till kl 05.00 och jag skulle iväg med gruppen kl 08.00.

  Min fru hade blivit sjuk så vi ställde in konserten, tyvärr den 25 sept.

  Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s