Bad Luck Banging or Looney Porn/Film


MMM

Kul och upplysande om Rumänien

En udda film där man får se mycket från Bukarest och nästan som ett turistkort. Men bakom de neongnistrande skyltarna ruvar allvaret. En kvinnas man har haft den dåliga smaken att lägga upp en sexvideo på nätet, som de gjort tillsammans i upphetsningssyfte.

Problmet är bara det att kvinnan arbetar som skollärare och nu har eleverna hunnit se klippet på internet. Ett skolmöte måste hållas för henne och barnens föräldrar.

Filmen är uppdlead i tre akter och hela första akten handlar om lärarinnan som springer runt i Bukarest och undrar hur hon ska lösa situation. Den akten är ganska så trist och man undrar om det är för att visa sponsorernas reklam innan vi kommer vidare till del två. Då vänder filmen tvärt och blir rolig och underhållande, men även tankfull. Vi får nämligen ta del av flera episoder av Rumäniens fansansfulla historia där krig, korruption och religion spelar en stor roll. Fast humorn är inte långt borta.

I del tre kommer det avgörande ögonblicket då lärarinnan ska möta sina antagonister. Det är en hatisk stämning från början där flera av föräldrarna vill att lärarinnan slutar som lärare. Men här går de bet. Ett fantastiskt kul slut gör att filmen triumferar i glädje och skratt.

Regi & manus Radu Jude, I rollerna Katia Pascariu, Claudia Ieremia, Olimpia Malai m fl. 

En tanke på “Bad Luck Banging or Looney Porn/Film

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s