Mitt om natten/Musikal på Nöjesteatern


MMM

Det är ett risktagande att ge sig på något så danskt som Kim Larsen och Gasolin i Sverige. Det är nästan heligt även för oss svenskar, då både bandet och mannen var stora även här.

Men den här musikalen går säkert hem i stugorna att döma av premiärpubliken. Det tjoades och gapades som på den värsta rockkonsert. Kanske för att en del stärkt sig i baren innan.

Den minimala handlingen flyter på bra och själv ser jag min hippietid sväva förbi. Vi befinner oss hos husockupanter, hippies och danska motorcykelligister. Fast den mer positiva delen betonas och tur är det.

Anders Albien har med god hjälp av koreografen Siân Playsted och originalkoreografin av Sofie Akerø & Peter Friis skapat en föreställning som inte har en död minut. Här händer något ständigt och publiken är hela tiden med på noterna. Sen kan man fråga sig om det är något direkt värde av det här spektaklet.

Rollbesättningen är väl sammansatt men främst vill jag nämna Cornelius Löfmark, rent skådespelarmässigt. Han är mycket trovärdig i rollen som Arnold och man är ständigt nyfiken på vad han ska ta sig till. Nic Schröder som Benny har fått in den danska flummiga jargongen från Christiania, som då var gångbar. Den har även Janne Åström som Tusinfrynd. Tommy Juth som skrothandlaren gör en säker och träffsäker figur, liksom Eva Westerling, som den pilska och överförfriskade älskarinnan.

Orkestern gör ett bra jobb och speciellt efter föreställningen då de kör flera av låtarna i sin helhet. Publiken får en chans att sjunga med då hela ensemblen medverkar till allsång.

Baserad på Erik Ballings film ”Midt om natten” och med låtar av Kim Larsen och Gasolin. I rollerna Nic Schröder, Cornelius Löfmark, Jennie Rosengren, Simon Laufer, Ralf Gyllenhammar, Tommy Juth m fl. Regi Anders Albien. Koreografi Siân Playsted, baserat på originalkoreografi av Sofie Akerø & Peter Friis. Nöjesteatern, Malmö 23/9.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s