Bränn alla mina brev/Film


MM

Vidunderligt filmad, fast tristess på duken.

Jag har inte läst boken, men att döma av Alex Schulmans ointressanta krönikor, så blir jag inte lockad.

Här sackar tempot framåt och handlingen är inte vidare intressant. Allt försegår i kampen mellan skribenterna Sven Stolpe och Olof Lagercrantz. Den senare en favorit hos mig, då det gäller att kunna skriva, rent stilistiskt var han en av våra främsta. Själv håller jag boken, Om konsten att läsa och skriva som en måstebok. I alla fall för oss som skriver. Sven Stolpe hade jag ofta svårt för i hans stockkonservativa och kyrkliga retorik.

I filmen är det Stolpes kvinna Karin, som de båda männen konkurrerar om. Hon är väl spelad av Asta Kamma August. I samma liga befinner sig Bill Skarsgård som Stolpe och Gustav Lindh som Lagercrantz. Men de verkliga giganterna inom skådespelarkonsten är Marika Lindström och Sten Ljunggren som paret Stolpe. Det är här det bränner till rejält, då det blir ordväxlingar.

Scenografi, dekor och kostym är imponerande, liksom klippningen, där allt flätas samman, utan en skarv. Man känner verkligen att man är i Stockholms 1930-tal.
Filmen väcker dock inte det intresse som tidigare Björn Rungefilmer.

Regi Björn L Runge. Medverknde Asta Kamma August, Bill Skarsgård, Gustav Lindh, Marika Lindström, Sten Ljunggren, Sverrir Gudnason, Ossian Skarsgård m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s