Sorry we Missed you/Film


MMMM

Starkt om familjeslitningar 

Ken Loach är alltid intressant och så även i hans senaste film om utnyttjande av de svaga i samhället.

Igen får vi följa en arbetarfamilj i Londons sämre kvarter. Pappan Ricky har haft de flesta så kallade skitjobb som man kan tänka sig. Nu vill han starta eget men åker på en blåsning. Chefen på francaiseföretaget lovar guld och gröna skogar men istället hamnar Ricky i en rävsax. Han ska köra och leverera paket med en egen budbil. Fast tempot är så högt att han inte ens hinner gå på toaletten. En flaska i bilen får duga. Blir han rånad så täcker inte försäkringen hans dyrbara scanner för paketen.

Allt hetsas på och till slut är Ricky uppe i 14 arbetstimmar! Samtidigt får han problem i familjen. Hans son Seb sprejar ner med grafitti och skolkar från skolan. Schismen mellan dem blir till en dyrköpt läxa.
Rickys hustru Abby är hemsamarit och vill göra ett bra arbete med de gamla, men även hon tidshetsas. Dessutom får hon ta bussen vart hon ska då de tvingats sälja hennes bil.

Seb och dottern Liz får tillbringa allt fler kvällar ensamma vilket sliter på familjelivet. Plötsligt så har familjen hamnat i en kaossituation där allting ser hopplöst ut. 

Sorry we Missed you som är namnet på budfirmans lappar när de inte når fram stämmer väl med filmen vilken även har humor och en del solsken. Kvalar in som en av årets viktigaste filmer. 

Regi Ken Loach. Medverkande Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor m fl.

En tanke på “Sorry we Missed you/Film

  1. Bra beskrivning av ett bra o viktigt ämne som inte får glömmas bort. Det kan bli en kamp emellanåt men sammanhållningen vinner till slut

    Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s