H.C. ANDERSEN – et magisk eventyrshow for hele familien


MMMMM
Underbart och fantasifullt!
Tivolis koncertsal i Köpenhamn

Sällan har jag sett en sådan fantasi och uppfinningsrikedom som denna föreställning uppvisar. Här finns Ballet, Ny-cirkus, Breakdance och Electric Boogie blandat till en kompott som är i världsklass.

Hela scenen sprakar av elektricitet när tennsoldaterna gör entré med sina ryckiga rörelser och makalösa volter. Bara den entrén är värd pengarna. Men det kommer mer och det ena mer överraskande än det förra.

Artisterna behärskar sina akrobatiska konster till fullo.

Det är magiskt och överväldigande och man häpnar över hur H C Andersens sagor får nytt liv på detta moderna vis.

Inledningen med Flickan med svavelstickorna är visuellt gripande med de stora groteska männen med träansikten på styltor. I kontrast till den fattiga flickan blir det en bild av den råa och ohämmade kapitalismen.

I Den fula ankungen får vi en energisk dansande svart man mot de avvisande tre ankflickorna.

Regissören Steen Koerner har med varsam hand förvandlat de klassiska sagorna i en nutida kostym och form som är spännande och givande att se på.

Hela uppsättningen är så fantastisk och rik på fantasi och överraskningar att man bara kapitulerar inför hela konceptet.

hcandersen1
Den 8 sep 2013

Iscenesætter: Steen Koerner, Komponist: Jesper Mechlenburg, Kostumedesign: Astrid Lynge Ottesen, Scenografi: Din Mor, ved Martin Mølgaard og Morten Just
Medvirkende: Valerie Inertie (Canada), Ny-cirkus, Anders Astrup, Ny-cirkus, Cecilie Lassen, Ballet, Popping John (USA), Electric Boogie, Tina Højlund, Ballet, Manda Rydman (Sverige), Ny-cirkus, Josephine Raahauge, Electric Boogie, Rico Coker, Breakdance, Daniel ”Sonic” Rojas, Breakdance, Cico (Italien), Breakdance, Malthe Ørsted Buch-Hansen, Electric Boogie m fl.

En tanke på “H.C. ANDERSEN – et magisk eventyrshow for hele familien

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s