”Hyde Park Live – Sweet Summer Sun”/Rockonsert med The Rolling Stones


MMM
Stones kan fortfarande rocka och rulla 

Rolling Stones återvänder till Hyde Park där de hade sin legendariska spelning 1969. Brian Jones, grundaren till Stones dog dagar innan konserten -69. Han blev ersatt av Mick Taylor som även 2013 är med som gästgittarist. 

Som Stonesfan hade jag mycket höga förväntningar när jag bänkade mig för denna enda biografvisning. Tyvärr infriades det enbart delvis. Stones kör på som vanligt och gör det kompetent och gediget, men det här hör inte till en av de bästa konserter jag sett med dem.

Live har jag sett dem betydligt bättre och en konsert som var i toppklass var Europapremiären i Stockholm 1995 då de släppt ett ypperligt album, Voodoo Lounge.

I Hyde Park Live – Sweet Summer Sun får vi de klassiska spelningarna varvade med nytt material som Doom And Gloom. 

Stones är aldrig dåliga men det här ser jag som en ren rutinspelning utan några större överraskningar. De är på hemmaplan och London Youth Choir bidrar i You Can’t Always Get What You Want, men det kommer inte i närheten av hur det låter på plattan Let It Bleed.

Mick Jagger med gitarr har aldrig sett bra ut och vad tillför han egentligen rent musikaliskt på scen med sin akustiska gitarr? Mer töntigt än coolt och Mick ska hålla sig till ”micken”. Bättre blir det när Mick Taylor kommer in och kör solot till Sympathy For The Devil.

Fast utan Mick Jagger inget Rolling Stones. Micks sång låter fortfarande oerhört fräsch och han är alltid aktiv på scenen. Betänk att Mick Jagger nu är 70 år! Mick is Still alive and well!

Se filmen om ni aldrig sett Stones eller bara vill ha en nostalgikväll.
Vi andra minns med glädje de fantastiska konserter vi sett genom de 50 år som Stones kört på.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s