AMY


MMMM
Starkt och gripande
Amy Winehouse hade fått en stor gåva, en fantastisk röst som kunde behärska både jazz och pop. Redan första singeln gjorde dundersuccé. 

Tidigt kom Amy i kontakt med droger och det började oskyldigt med marijuana. När hon får skivkontrakt och kan skaffa en egen lägenhet är hon mest glad för att kunna sitta där och röka gräs. Skivbolaget väntar tålmodigt på nya låtar och får till slut tvinga Amy att börja komponera. Tiden innan har mest gått åt till att supa och knarka.

Nu får hon plötsligt skaparlust och presenterar helt fantastiskt material som resulterar i priser och hennes skivförsäljning går upp i topp. Men en destruktiv pojkvän drar ner henne i heroinets träsk. Till slut orkar inte kroppen mer och Amy måste avgiftas. Men även där smugglar pojkvännen in heroin. Amy överlever, men det är precis. Senare har  kroppen tagit så mycket stryk av droger och sprit att Amy dör, endast 27 år gammal.

Det har blivit en oglamorös och naken dokumentär, där tårarna aldrig är långt borta.

Regi Asif Kapadia, Medverkande Amy Winehouse m fl Dokumentär.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s