SÄG DET I TONER – En hyllning till Jules Sylvain/Konsert med Mattias Enn på Palladium


MMMM
Mycket underhållande och trevligt

Mattias Enn gjorde en djärv och uppskattande tolkning av Zarah Leander som sin första produktion. Nu hyllar han Jules Sylvains sångskatt tillsammans med radioprofilen Anders Eldeman, som här var en kunnig och underhållande konferencier. Succéorkestern Astorias tiomannaband är en perfekt inramning till melodierna. Men deras instrumentala musikstycken kunde man lämnat därhän. De blev mer som utfyllnad tills Mattias Enn gjorde en ny entré.

Mattias Enn är en säker sångare och estradör och han inledde med Tangokavaljeren. Fortsatte med Hela livet är en glad operett, Säg det i toner och Vintergatan. Andra örhängen som Mattias elegant serverade på sitt välartikulerade vis. Det är inte ofta man idag hör artister som kan betona varje stavelse och ord så här tydligt. Även om det borde vara en självklarhet i professionella sammanhang.

Anders Eldeman berättade skojigt om de olika tidsepokerna då Sylvain var oerhört kreativ. Från tjugotalet fram till 1968 då Jules Sylvain avled. Han hette egentligen Stig Hansson och skrev sina sånger under ett flertal olika pseudonymer. Vi har hört dem genom radioapparaten under flera generationer. Det märktes när det blev dax för allsång och hela konserten spelades in. Det var rätt tillfälle då Palladium var fylld med åldrande glada människor. Alla ville de få höra dessa slagdängor som etsat sig fast i våra minnen. Detta under en tid då Sverige var en fredad plats och vi hade politiker som värnade om vårt land.

Innan pausen fick vi sjunga med i de välbekanta Klart till drabbning och Nu ska vi opp, opp, opp.

När vi styrkt oss med räksmörgås och öl stod Ett bedårande barn av sin tid på tur. Liksom Tack ska du haNu ska vi vara snälla och Räkna de lyckliga stunderna blott. Till slut kom ett allsångspotpurri där Mattias och Anders kom ut med mikrofonerna bland publiken. Där var vi många som tog i för kung och fosterland. Kul då att få Bravorop av Mattias Enn.

Mattias Enn slutade storstilat med Sång om syrsor. Till rungande applåder ville publiken inte att han skulle lämna scenen. Men i foajén väntade flera besökare på att få hans signatur på de cd som de köpt.
IMG_0050
Foto Johnny Månsson©

3 reaktioner till “SÄG DET I TONER – En hyllning till Jules Sylvain/Konsert med Mattias Enn på Palladium

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s