The Sound of Music/Musikal på Nöjesteatern


MMM

Underbara sångare i klassisk musikal

Nöjesteatern slår på stort och sätter upp tidernas mest älskade musikal. Rollerna är fyllda med härliga stämmor och en fantastisk barnensemble.

Filmen sitter hårt på näthinnorna och det är svårt att frigöra sig från dess storslagna scener. När Elisa Lindström som Maria sjunger, När bergen får liv är det av musiken, så saknar jag  utlevelse och engagemang. Denna klassiska sång framförs alldeles för tafatt. Maria Lindström är annars trovärdig i sin rolltolkning. Hon sjunger fint och klart i alla sina sångnummer.

Scenografin ger ett intryck av lågbudget och amatörspel. Det förstärks av att det är inspelad musik. Arrangören och dirigenten Björn Claeson trakterar flöjt, piccola, gitarr och mandolin. Dock icke synlig för publiken.

Man har verkligen lyckats med att välja rätt barn, då det är en konst. Alla är mycket levande i sina roller. Så är även Abedissan, men det blir tokigt med en så ung kvinna i den rollen. Här krävs auktoritet och livserfarenhet för en sådan roll. Men Eva-Lotta Hultman har en bedårande stämma.

Anders Aldgård gör sin vanliga krumelur och det är alltid skojigt när han kommer in. Här måste tilläggas den förnämliga regin av nämnda herre. Det händer något hela tiden på scenen. Inget stillastående utan fart och fläkt.
Christopher Wollter som Kaptenen gör vad han ska och det är gott nog. Synd bara att han inte har mer att sjunga. Sofie Lindberg, som hans tilltänkta fru, är underhållande och sjunger säkert.

En klart sevärd föreställning. Stämningen är på topp och man får sig en glad kväll.

som.jpg
Foto Isabell N Wedin
Musik av Richard Rodgers och text av Oscar Hammarstein II.
I rollerna: Christopher Wollter, Elise Lindström, Sofie Lindberg,
Anders Aldgård, Beatrice Järås, Björn Forsberg, Eva-Lotta Hultman.
Regi Anders Aldgård, Koreografi Siân Playsted

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s