Tommy Hansson/Namelosers sångare död


fullsizeoutput_1cefEn Malmöprofil har lämnat oss!

Namelosers eller Beatchers, som de hette från början, var ett av mina favoritband, då jag växte upp i Limhamn på -60-talet. Till Lorensborgs ungdomsgård i Malmö cyklade jag för att få se Namelosers, Hep Stars och andra pop och rockband som ofta spelade där. Min kompis Lennart följde med och vi hjälpte banden med att bära in deras utrustning. För det fick vi stanna och se dem spela. Det var vår enda chans då vår veckopeng inte räckte till ett inträde. Idag har Namelosers sångare Tommy Hansson lämnat oss.

Jag såg Namelosers vid flera tillfällen på olika spelställen i Malmö. Ofta konkurerade de med andra av mina tonårsidoler. Som danska Lollipops och de engelska banden, Kinks, Small Faces och The Who. Beatchers var  förband för Kinks i Köpenhamn. Deras popularitet dalade i Danmark efter deras namnbyte. Ingen visste vem Namelosers var.

2005 blev Tommy stjärna igen genom den malmöitiska dokumentärfilmen, Rolling Like A Stone. Här är Tommy Hansson huvudpersonen. Även om det var Rolling Stones besök på en efterfest som var publikdragare i filmen. Det var Stones första spelning i Malmö, på Baltiska hallen, 1965. De kom tillbaka 1970 för Europapremiär i Baltiska hallen. Två föreställningar, men ingen var utsåld.

I filmen får vi följa Tommy från storhetstiden som popstjärna till ett helt annat liv, då han flyttade till Stockholm, gifte sig och adopterade två barn. En skilsmässa förde honom senare åter till Malmö

I dokumentären kan man lätt ana en besviken man. Tommy hade gärna velat fortsätta med musiken och få vara den popidol han tidigare var.

1986 gjorde Namelosers en bejublad comeback på rockklubben Kulturbolaget i Malmö. Fast utan originalgitarristen Per Arnkull. Se min artikel.

Senare i livet blev Tommy och jag bekanta. Vi fick en trivsam kontakt som vi uppehöll fram till nu. Då vi pratade om Namelosers och varför de inte fortsatte och skrev egna låtar skrattade Tommy, ”Vi var för slöa som artister. Vi ville bara ha kul och träffa brudar.”

När vi lyssnade på låtarna hemma hos Tommy signerade han innerfordralet med hans återkommande avslutningsfras, ”keep on rockin”. Det tänker jag på denna söndagskväll, som efterlämnar en stor tomhet.

Ps …bara veckor innan Tommy somnade in hade han talat in på min telefonsvarare…att jag skulle ringa honom…Ds

Namelosers spelade in flera singlar. De finns samlade på LPn/CDn, Fabulous SOUNDS from Southern SWEDEN. De låtarna håller än idag!

IMG_2300.jpegIMG_2301.jpeg

fullsizeoutput_1c49

Tommy Hansson till vänster.

IMG_0045.jpeg

DSC00256
Tommy Hansson 2005 i Pildammsparken i Malmö. Efter hans nyvunna kändisskap från dokumentärfilmen, Rolling Like A Stone.

DSC00254.jpg

IMG_0014
Tommy Hansson med Jan Olofsson på Jans fotoutställning om -60-talet. 2009 på Galleri Rostrum.

IMG_2332
En av de sista bilder jag tog av Tommy

En tanke på “Tommy Hansson/Namelosers sångare död

  1. Det är med en stor sorg jag läste att Tommy gått bort, vi satt för bara tre veckor sedan och pratade gamla tider från 60 talet, jag körde deras turnébil när inte ” Hala” var tillgänglig.. Samtidigt som jag själv spelade och sjöng i ett annat mindre känt popband, men vi var dock med på kartan i ” Bildjornalen” och spelade väldigt mycket på Lorensborgs ungdomsgård och sedermera hos Wiking på WestEnd, tider som aldrig kommer tillbaka och nu har Tommy lämnat jordelivet, Christer var först i Namelosers att lämna på grund av canser, men Tommy verkade inte på något sett vara sjuk när vi satt i säkert två timmar och pratade på Mobilia, därför blir jag väldigt illa berörd och ledsen när jag läste om min gamle vän.
    Vila i frid, bäste Tommy.
    Hälsar jag Christer Adolfsson.

    Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s