Rigoletto/Opera


Mäktig operaupplevelse

Efter att ha sett Hans Gefors Parken var jag tveksam till om jag skulle orka se en opera igen. Men med denna föreställning av Verdis Rigoletto så är ordningen återställd. Det är så här man tonsätter ett libretto. Mästarklass!

Spännande som en thriller och sångkonst på hög nivå.
Man har hämtat de främsta solisterna från andra länder vilket kan tyckas bedrövligt då vi har så hög nivå på svenska operasångare. Fast det är en sann njutning att få ta del av dessa röster i världsklass. Vladislav Sulimsky som Rigoletto sjunger kraftfullt de krävande och långa sångpartierna. Alexey Tatarintsev som dottern Gilda är lika imponerande i sin sångkonst.

Den försmådda fadern älskar sin dotter så mycket att han låser in henne för omvärlden. Det är både tragiskt och kärleksfullt. Allt detta ageras och sjungs på ett bedårande och känsligt vis.
Fast det är inte enbart dessa båda sångare som presterar ypperligt. Det gör även de andra solisterna och Malmö Operakör. Kören är alltid lysande på sitt säkra och självklara vis.

Scenografin av Maja Ravn är imponerande med dess gigantiska trappa som är vridbar med en jättekrona av ljus. Här på trappan utspelas den makabra handlingen.

Danska regissören Kasper Holten har valt att förlägga handlingen i nutid. Det fungerar utomordentligt väl då berättelsen om våld, utnyttjande och hämnd blir desto starkare.

Passa på att se denna uppsättning då sista föreställningen är den 1 juni!

Rigoletto, Malmö opera, 180315.Fotograf: Malin Arnesson
Grevinnan Ceprano – Kristina Ekeroth; Hertigen av Mantua – Alexey Tatarintsev; Rigoletto – Vladislav Sulimsky; Malmö Operakör
Rigoletto av Giuseppe Verdi
Dirigent Karen Kamensek. Regi Kasper Holten. Scenografi och kostym Maja Ravn. Ljus Åsa Frankenberg. Medverkande Vladislav Sulimsky, Bianca Tognocchi, Alexej Tatarintsev, Henning von Shulman, Ramona Zaharia, Helena Härnryd m fl. Malmö Opera.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s