Tunna skivor av mig/Bok


Siwan har hunnit med en hel del och här får vi veta allt. En gedigen faktabok som Siw skrivet tillsammans med Carl Magnus Palm och Norstedts. 

Siw Malmkvist är ett riktigt yrväder och det är inte klokt vad hon flängde runt och hur mycket hon har åstadkommit inom nöjesvärlden.

Det är en underhållande och rappt skriven bok där minnen fladdrar förbi. Jag minns henne innan jag var tonåring och Siwans låtar vill man lätt nynna på de man ser dem nu i tryck. För att inte tala om när man lyssnar på dem igen. Här får jag erkänna att när jag nu är äldre uppskattar jag dem mer än när jag var tonåring.

Siw är väldigt noga med att flera gånger påpeka att hon är ”bara en vanlig människa”, som om hon var rädd för att stå upp för att hon är en himla bra artist och sångerska.
Siw nämner att hon har ett väldigt dåligt självförtroende. Kanske för att hon kommer från arbetarklass där man ofta får hålla tillbaka sig själv och inte tro ”att man är någon”.

Siw växte upp fattigt i en barnaskara på nio i Borstahusen i Landskrona. Borstahusen är känt för att där bodde de fattigaste. Siws familj var så fattig at hennes mor valde att gå till BB då Siw skulle födas. Busspengar var för dyrt, fast det var vinter och blev nyårsafton då Siw föddes.

Trots detta elände lyckades Siw ta sig fram i en sångtävling som ledde till att hon fick spela in en skiva i Stockholm. Resten är historia, som man brukar säga. 

getxinfo

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s