Brevfilmen – Regi: Stefan Jarl


MMMM

Fantastiskt intressant

Ända sedan Stefan Jarl debuterade med sin och Jan Lindqvists, Dom kallar oss Mods, har jag älskat hans samhällskritiska och tänkvärda filmer. Brevfilmen är inget undantag.

Stefan Jarl fortsätter överraska, trots sin ålder. Med sitt patos för naturen och människan ger han oss ledtrådar och information om de växande hoten emot oss.

Tyvärr har Stefan fastnat i vänsterfållan och ägnar ett helt avsnitt åt den gamle kommunisten Jan Myrdal. Vänstern är inte vad den var på -60/70-talet då Stefan Jarl började att göra film.

Det är tio filmbrev till den danska teater och filmregissören Carsten Brandt, som vi får ta del av. Tankfulla och reflekterande om livets våndor och vad som händer i naturen och samhället. Carsten drabbas av cancer men Stefan fortsätter troget med sina hälsningar. Dessa korta filmbrev har nu satts ihop till en långfilm.

Som vanligt när Stefan Jarl gör något så är det grundligt genomtänkt och tittaren får även en naturupplevelse, liksom ta del av Jarls funderingar om vad vi gör med vår jord och samhälle. Det handlar om tiden mellan maj 2018 till juli 2020.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s