Lars Åberg är en namnkunnig journalist som skrivet flera intressanta böcker.
Nu med en bok om de kulturkrogar Lars besökte från början av sjuttiotalet i Malmö. 

Malmös kulturarbetare frekventerade dessa matställen som Lars skriver om. De blev de obligatoriska barhängen för personer som arbetade med kultur. Här träffades de flesta som sysslade med teater, musik, film eller journalistik. Spontana uppträdanden och kabaréer hörde till vanligheterna.
Platserna var Möllan, Brogatan, La Petit France och La Couronne.

Lars Åberg har intervjuat flera av de tongivande kulturarbetarna. Här får de dela med sig av sina minnen från då det begav sig. Här finns Malmöprofiler som Mikael Wiehe, Fredrik Gertten, Staffan Wictorin, Maria Lindström med flera. Men även krögare får säga sitt.

Men det är främst en bok om krögaren som startade alla dessa ställen, Staffan Askner.
En udda man i köken och numera spelande saxofonist i Glimminge på Österlen.

dfemkok