Dolda tillgångar/Film av Theodore MelfiDolda


MMM
Klockren Oscarfilm

Baserad på en sann historia om tre afroamerikanska kvinnor som var ledande i det stora rymdprogrammet i NASA 1961, då man tävlade mot Ryssland, om vem som skulle landa först på månen. Rasmotsättningarna var starka och skildras på ett känslomässigt och berörande vis. Kevin Costners scen då han krossar en toalettskylt för färgade kommer att bli klassisk. 

Det är underbart att se hur dessa tre kvinnor sakta men säkert erövrar sina platser hos NASA. Från att ha varit hunsade för sin hudfärg av trångsynta vita blir de plötsligt respekterade för vem de är och deras enorma potential hyllas. En seger för förnuftet och intelligensen. Det här en klassisk Hollywoodfilm. Underhållande och fängslande. Men inte tillräckligt välgjord för att bli en klassiker.

Med en bra rollbesättning blir det också en sevärd film. Här är det främst ”de tre musketörerna” Taraji P. Henson, Octavia Spencer och Janelle Monae som glänser. Men även Kirsten Dunst som den otrevliga chefen och Kevin Costner som boss i  NASA-teamet.

Regi Theodore Melfi | Skådespelare  Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae, Kevin Costner m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s