Jag blir nog aldrig bjuden dit igen/Malmö Opera på turné


MM
Fjolligt och trist 

Detta är musikalen om Karl Gerhard och hans älskare och sekreterare, Göthe Ericsson. Det är uppbyggt som en skolteater med sparsam scenografi och ett fåtal medverkande.

Den som kommer för att få njuta av Karl Gerhardkupletter har gått vilse. Här är fokus på Karl Gerhards älskare Göthe, som dramatiseras av tre skådespelare i varierande ålder.

Mest intressant blir det när Lars Humble ikläder sig rollen som Karl Gerhard. Som pensionerad skådespelare klarar han det galant. Det är värre med de andra som svansar runt som om de var med i en gayoperett. Hans-Peter Edh som den äldre Göthe gör en någorlunda sansad tolkning. Men man blir aldrig riktigt berörd av hans brevläsande från Karl Gerhard. Här är det regin som är för träig och tråkig.

Musiken tar inte heller riktigt tag och är alldeles för svag för att man ska orka engagera sig. jagblirnogaldrigFoto Malin Arnesson Skådespelare Lars Humble, Hans-Peter Edh, Niklas Riesbeck,  Sonny Enell,  Oscar Pierrou Lindén och Inga Zeppezauer. Kapellmästare vid pianot Annika Bjelk, Violin Inga Zeppezauer, Multiblås Pernille Bévort, Kontrabas Magdalena Entell, Regi Stina Ancker, Musik Jan-Erik Sääf 

En tanke på “Jag blir nog aldrig bjuden dit igen/Malmö Opera på turné

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s