A Simple Favor/Film av Paul Feig


MMMM
Suveränt berättad komedithriller

Två väsensskilda kvinnor hamnar mitt i en härva där en försvinner spårlöst. Detta är upptakten till en överraskande och skrämmande uppbyggd thriller. Men där finns även ett stänk av komedi som ramar in den skruvade berättelsen.

Ingenting ska avslöjas här vilket vissa recensenter har en fäbless för. Jag tycker det är helt oviktigt. Det viktiga är att nämna själva inramningen och om skådespelarna har gjort sitt jobb väl. På den frågan kan jag svara Ja! Det är en njutning att se framförallt Anna Kendrick som är en komedienne som det är svårt att få nog av. Här spelar hon supermamman som tar hand om sin son på ett oklandeligt vis. Stephanie hinner även med att blogga om sin matlagning. Hon balanserar knivskarpt mellan det ytliga och till den vakna och smarta kvinnan. Hennes motspelerska Blake Lively gestaltar den utlevande bitchen Emily. Hon får vad hon pekar på och mestadels då det gäller Män. Det blir här ett av hennes värsta misstag.

A Simple Favor sys ihop på ett perfekt vis och här finns ingen rast eller ro. Man hoppar från lekfullhet till de mörkaste vrår. Det ger också berättelsen dess kraft.  Vilket fångar oss framför bioduken. Det är sällan man får vara med om en sådan magi och glädje.

Regi Paul Feig. Medv Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding, Bashir Salahuddin.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s