Tryckt & Otryckt/Bok av Jan Sjunesson


Jan Sjunessons testamente

Jan Sjunnesson har samlat texter från hela sin skrivande period. Det börjar 1978 och sträcker sig fram till idag. Tillsammans levererar han 150 texter. Det är allt från filosofi till Jans politiska engagemang.

Klart läsvärt men med en så gedigen textsamling på nära 600 sidor så kan man använda boken som jag gjort, läs det du finner matnyttigt för stunden.

Själv fann jag den opublicerade recensionen över Ulf Lundell på Roskilde -82 egensinnig och underhållande. Jans debattinlägg om sex och porr var också intressanta. Här finns också intressanta filosofitexter. Där finns så mycket mer att rekommendera och jag kan inte komma på något som känns onödigt.

Bokens texter representerar det Jan velat föra fram under sin tid som skribent och debattör.

Det som förvånar är att inga av de texter jag läste var dåligt skrivna eller finns med bara  för att visa hur produktiv Jan varit. Det har istället blivet ett särdeles unikt uppslagsverk om Jan Sjunnesson. Läs mer här

Jan Sjunnessons kärlekshyllning till hans tid som vak på sjukhus knyter samman hans livs prövningar och om vad Jan egentligen velat med sitt liv.

Jans texter är intresseväckande och oftast klartänkta. Även nu då åren gått men kanske för att Jan studerat filosofi och därigenom förstår hur människor tänker och agerar.

tryckt-och-otryckt

En tanke på “Tryckt & Otryckt/Bok av Jan Sjunesson

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s