MMM
Underbart positiv familjefilm

Kenneth Branagh vet hur man regisserar och är mest känd för sina makalösa Shakespearfilmatiseringar, men även med Askungen har han lyckats alldeles utmärkt.

Den klassiska sagan blir i Branaghs händer till magiskt stoff. Med fyndet Lily James som Askungen är filmen redan i hamn. Lily både utstrålar och agerar som en fullfjädrad aktris, som vilken man som helst skulle kunna falla för.
Cate Blanchet som den elaka styvmodern känner man lätt avsky mot. Men Cate är som vanligt säker i sitt agerande. Vilket man även kan säga om vår egen Stellan Skarsgård, här som en skum hertig som manipulerar sin prins, Richard Madden. En annan lysande stjärna. Liksom Derek Jacobi, som spelar kungen.

Kenneth Branagh omger sig alltid med skådespelare som fungerar perfekt i hans filmer. Helena Bonham Carter är en njutning att se på och gör här den magiska fen som förvandlar Askungen till balens stiligaste kvinna.

Se filmen för att minnas din bardom eller bara för en stunds njutning i Disneys fantastiska värld. 

Skådespelare Lily James, Helena Bonham Carter, Cate Blanchet, Stellan Skarsgård m fl, Regissör Kenneth Branagh, Drama/Komedi