HOMMAGE – en hyllning till vänner med Sven-Bertil Taube/Viskonsert


En trivsam lördagskväll
Malmö Konserthus

Folk trängdes på ett fullsmockat konserthus där medelåldern var pensionärsålder. Sven-Bertil Taube berättade och reciterade. 

Det var Sven-Bertils berättelser som blev kronan i verket denna kväll. Han mindes med glädje hur han efter elevskolan på Dramaten, fick spela räv i Klas klättermus. Det räddade honom från att behöva göra militärtjänst. Ingmar Bergman, som då var Dramatenchef, ringde upp Ö B och förklarade att de inte kunde undvara Sven-Bertil Taube. Sven-Bertils breda teatererfarenhet förde honom senare till London och även till USA. På en filmfestival träffade han Peter Fonda. De båda spelade roulett på ett hotell, för enbart utlänningar?! Sven-Bertil fick en storvinst! Då bjöd han med en vän till Rom. På kvällen när de kom hem till hotellrummet var hela vinsten borta. Någon annan behövde kanske pengarna bättre, sa Sven-Bertil och gick igång med en ny historia.

Anekdoter som dessa var kul och intressanta att ta del av. Andra handlade om Sven-Bertils pappa Evert, Olle Adolphson och Lars Forssell. Sven-Bertil framhöll storheten i deras diktande och tolkade deras sånger, men det blev mer talsjungande än sång.

Eminenta Malmö SymfoniOrkester med dirigent Peter Nordahl, fick fram en fin hyllning om och med Sven-Bertil Taubes artistiska liv och leverne.

SB_Taube_press_092_1920x0.jpgSven Bertil Taube på Dramaten
Lördag 7 mars 2015

2 reaktioner till “HOMMAGE – en hyllning till vänner med Sven-Bertil Taube/Viskonsert

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s