Blind


MM
Förmedlar starkt om blindhet

En märklig film på många vis där regissören inte riktigt verkar veta vad det är han vill berätta. Om en kvinnas plötsliga bllndhet eller hur det är att onanera.

Regissören Eskil Vogt förmedlar mycket bra är hur Ingrid (Vera Vitali) gestaltar sin blindhet. Man får verkligen en känsla av hur det skulle vara att en dag inte kunna se! Riktigt obehagligt, men inte med några skräckscenarier. Allting förändras så plötsligt och man blir helt hjälplös.

Ingrid som är en attraktiv kvinna tappar sin självkänsla som kvinna men hennes sjätte sinne aktiveras. Hon känner tydligt att hennes man är otrogen vilket han förnekar. Ingrid kan överföra blindhet till den kvinna som hennes man är tillsammans med. Just sådana scener gör att filmen faller och inte blir trovärdig.

Blind spretar för mycket mellan fantasi och realism. Detta gör att man inte kan ta Eskil Vogts film på allvar. Behållningen blir Vera Vitalis fantastiska prestation som blind och helt utlämnad åt sin mans falskhet.

Regi Eskil Vogt, Skådespelare Vera Vitali, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen m fl, Norsk

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s