Pappilon/Film


MMMM
Flykten från Djävulsön i nyversion

Även om Dustin Hoffman och Steve McQueen skapade filmhistoria 1973 med deras version så är den här nya mycket sevärd. Man kan historien och ändå blir man så drabbad av det fruktansvärda som dessa män och 80 000 andra fångar fick uthärda på Djävulsön. 

Redan från öppningen av filmen är den hårda, kalla och ovälkomna atmosfären skapad. I Paris slits människor mellan att vara fattig eller en tjuv. Snart åker en gentlemannatjuv fast för att han är för girig och därigenom blivit lurad i en fälla. Han tror aldrig att det kan vara så illa som då han får beskedet att han ska till Djävulsön. Detta då han fälls för ett mord som han inte begått. Allt arrangerat av den boss som han lurat på juveler.

Vad som sedan följer är en studie i förnedring och kränkthet. Papillon bestämmer sig för att fly vilket får förödande konsekvenser. Men han ger inte upp fast han blir hårt bestraffad. Miljöerna och inspelningsplatserna är perfekt skapade och man får en känsla av vilken avstjälpningsplats fångarna har hamnat på.

Danske Michael Noer har regisserat och han gör det med den äran.

Charlie Hannam och Rami Maleksom som axlar Hoffman och McQueens berömda rolltolkningar gör egna prestationer som är nog så bra och de har inget att skämmas för. Tvärtom, då man blir märkbart berörd av deras stora närvaro filmen rakt igenom.
Ni har två timmars spänning och äventyr framför er.

Regi Michael Noer, Medverkande Charlie Hannam, Rami Malek, Tommy Flanagan m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s