Kaerlighed ved førsta HIK!/Musikal


MMMMM
Fullständig underhållning!

Från första till sista scen sjöd Tivolis koncertsal av en härligt positiv urladdning. Ensemblen är helt fantastisk och av historien har regissören fått fram en dunderföreställning.

Jag har varken sett filmen eller läst boken men blev direkt helt betagen av den smittande spellust och de hitlåtar som spelades upp av pop och rockgruppen Innocent Blood. Bandmedlemmarna var lika skickliga på sina instrument som skådespelarna är väl valda. Alla är riktigt säkra i sina roller och förtjänar högsta betyg. Man blir rejält underhållen av de roliga och väl spelade scenerna. Det pendlar mellan tonåringarnas trevande och fumliga sätt att närma sig varandra och när de senare blivit äldre och då ser tillbaka. Det är gjort med glimten i ögat och inte ett dött ögonblick på scenen. Dessutom supersexiga och attraktiva kvinnor som blir till ett härligt blickfång.

Koreografin och Scenografin är suverän och ofta överraskande finurlig och mycket kul. Det var längesedan jag fick skratta så mycket och blev underhållen på en så hög nivå.
Det är sällan man får ihop en sådan här drömensemble där alla är suveränt bra i sina roller. Ljussättningen flöt väl ihop med de medverkande och förstärkte helhetsintrycket av en femstjärning musikalupplevelse.

Historien om tonåringarna som träffas och blir ett par har blivit megasucce´i Danmark genom filmen som kom -99 samt därefter Anja och Viktor-filmerna. Men det krävs en regissör som Peter Langdal för att ro detta stora projekt i hamn. Med sin gedigna erfarenhet har han snickrat ihop en av de bästa musikaler jag sett i Danmark. Om inte den bästa!

Foto Miklos Szabo
Tivolis Koncertsal: ‘Kærlighed ved første hik’
Af Søren Frellesen og Peter Langdal Instruktion: Peter Langdal / Koreografi: Peter Friis / Scenografi og kostumer: Rikke Juellund / Kapelmester: Joakim Pedersen Medvirkende: Sofie Lassen-Kahlke, Robert Hansen, Joachim Knop, Anna Clara Sachs Leschly, Nicolai Jensen, Oliver Bjerrehuus m.fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s