Ett förhastat liv/Bok av Jan Sjunnesson


Att ständigt utmana sig själv och samhället.

Jan Sjunnsesson har varit med om mycket i sitt liv. Han har rest och bott utomlands mer än de flesta. Utmanat sig själv genom att besöka riskabla länder, blivit hatad som lärare i de svenska skolorna. Som aktiv Sverigedemokrat är han numera bannlyst.

Fast Jan har en gedigen utbildning och varit vice rektor nekas han idag att undervisa i de flesta skolor. Istället tvingas han att gå på A-kassa eller hyra ut rum i sin lägenhet för att kunna få mat på bordet. Sådan är förföljesen av oliktänkande i dagens Sverige.

Jans biografi tar sin början i -70-talet och jag har själv varit delaktig i mycket av det som Jan beskriver. Som att vara aktiv inom vänstern, men då ska man betänka att det inte var i närheten av hur det är idag att vara vänster. Numera dominerar våldet och att brännmärka andras politiska tillhörighet. På -70-talet fanns inte ett sådant hat och  personlig förföljelse. Att man inte skulle kunna få ett arbete på grund av sin politiska tillhörighet var en utopi. Idag är det en bister verklighet för alla som tillhör Sverigedemokraterna. Fast det är det tredje största partiet i Sveriges riksdag.

Men det är inte bara politik i Jans bok, tvärtom. Vi får följa med på hans flummiga dagboksanteckningar då han första gången åkte till USA och hur det präglade hans liv.
Bland hippies och udda karaktärer lever Jan livet med drogliberaler och kulturella gräsrökare. Det är ofta kul läsning och kanske främst för att jag levt ett liknande liv.
Jans dåvarande flickvän befinner sig i Hawaii och dit reser han så klart. Där har jag också varit.
Efter en hel del mer eller mindre lyckade förhållanden gifter sig Jan med en indisk fru och de bosätter sig i Indien. Fast den rastlösa väduren Jan måste ständigt hem till Sverige. Några år i Indien och med en dotter håller honom inte fast. Jan vänder åter till Sverige. Detta är ständigt återkommande i Jans liv. Vid varje resa till ett nytt land tror Jan att han lämnat Sverige. Men hemlängtan blir för stark.
I Sverige sliter Jan med dåligt betalda jobb och blir utfryst på flera arbetsplatser. Men Jan vägrar ge upp sin kamp mot islamismen och den oansvariga massinvandringen.
Flitigt skriver han om Sveriges tillstånd och debatterar i alternativmedia, radio och TV. För det har han fått betala ett högt och dyrt pris. Våldsvänstern och de politiskt korrekta inom kommuner och samhällen jagar honom ständigt. Han ses som en svikare från vänstern. Med glåpord och oförskämdheter tvingar lärare och elever bort Jan från de skoljobb han är mer än väl utbildad för. Jan borde vara en exemplarisk lärare med sin utbildning och erfarenhet av livet.

Det är en läsvärd och i många stycken underhållande bok om hur tiden har förändrats och Jan med den. Han kunde ha varit en känd litteraturvetare eller ha doktorerat inom filosofi. Istället valde han att stå upp för det han tror på och gå sin egen väg. Inte många har det modet och den övertygelsen. 

ett-forhastat-liv_haftad

En tanke på “Ett förhastat liv/Bok av Jan Sjunnesson

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s