Tarzan/Musikal


MMMM
Underbart gestaltad scenupplevelse

Scenen och teatersalongen är fullt dekorerad och som om vi befinner oss i en djungel. Överallt mänskliga apor som svingar sig och springor på broar över och under oss. Publiken visar sin uppskattning genom kraftiga applådskor och rop efter varje framträdande av de medverkande.

Den digitala scenografin sköljer över oss med sina spektakulära färger och härliga djungelstämning. Liksom musiken av Phil Collins där Golden Globehiten You’ll Be In My Heart ingår. På danska, Du’ Mit Hjerteslag. Låtarna kom redan 1999 för den tecknade filmen, som musikalen bygger på. 2006 hade Tarzan premiär på Broadway. Efter Edgar Rice Burroughs klassiker med manus av David Henry Hwang.

Det här är urpremiär för musikalen i Danmark.

Det börjar fascinerande med ett skeppsbrott då Tarzan bara är en baby och förlorar sina föräldrar. Aporna tar hand om honom på bästa sätt. De barn som spelar Tarzan som ung är fantastiskt duktiga. Inte det lättaste att finna barn som kan agera så här bra.

Kim Ace Nielsen är som klippt och skuren för rollen som Tarzan. Härligt vältränad och rör sig smidigt och imponerande. Han sjunger lika bra som han agerar.
Kims motspelerska Björg Gamst som Jane Porter är ett perfekt komplement. Björg har en härlig utstrålning och en livsglädje som är smittande. Fast här vill jag berömma alla de medverkande som gör ett sjuhelsikes jobb. De är fysiskt aktiva oavbrutet på broar, i lianer och på scenen.
Maria Skuladottir som Tarzans apmamma är fenomenal i sitt utspel som Kala. Detsamma kan man säga om Diluckshan Jeyaratnam som hans appappa, Terk. De både rör sig och hojtar som man kan föreställa sig att apor gör.

Regin och koreografin är outstanding. Här händer något hela tiden. Inte en död sekund!
Ett stort blomsterfång till de tre damerna som gjort detta strålande arbete, Lynne Kurdziel Formato, Christel Stjernebjerg och Sita Bhuller.


Det är redan sålt över 50 000 biljetter och det är inte förvånande när man har sett resultatet. En totalupplevelse som fångar gammal som ung. Ett måste för alla som gillar underhållning på en hög nivå. Man är lycklig då man går ut från salongen. Precis som det ska vara då en föreställning är på topp!

Foto Søren Malmose
Fredericia Teater
Instruktør og co-koreograf LYNNE KURDZIEL FORMATO, Co-koreograf og aerial director Christel Stjernebjerg, Head of aerial design: Troels Frydensberg Medv Kim Ace Nielsen, Bjørg Gamst, Maria Skuladottir, Diluckshan Jeyaratnam, Teit Samsø, Anders Bircow, Jacob Prüser m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s