First Man/Film


MMMM
Otroligt fascinerande

Berättelsen om den första amerikanska mannen på månen är lika intressant idag som då det hände, 1969. Fast man vet utgången sitter man som fastnaglad i biofåtöljen och följer dramat om vem av astronauterna som ska få chansen att flyga till månen. 

Det är skickligt berättat och väl filmat av den svenska fotografen, Linus Sandgren. Helt sanslösa scener och speciellt de i rymden. Regissören Damien Chazelle var jag tveksam till då jag inte uppskattade hans hypade La La Land. Men här har han gjort något helt annat och visar på att han kan göra riktig film.

Vi får följa familjerna till de astronauter som blir utvalda att gå igenom det program som krävs för att få chansen till månflygningen. Det är denna vinkling som gör filmen så intressant och även gripande. Flera astronauter hinner dö på vägen innan den slutgiltiga uppskjutningen då farkosten landar på månen till de bevingade orden av astronauten Neil Armstrong, ”Det är ett litet steg för människan men ett stort steg för mänskligheten.

Se First Man för de storslagna scenerna och det faktum att människor besökt månen. Det väcker tankar och känslor som är svindlande. 

Regi Damien Chazelle
Medverkande Claire Foy, Ryan Gosling, Jason Clarke, Kyle Chandler, Corey Stoll m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s