Warhol 1968/Moderna Museet i Malmö


Moderna Museet slår på stort med sin Andy Warhol-utställning. Då de har valt att fokusera på året 1968, så fattas här en hel del av intresse.

Mycket av det som visas har man sett förut. Det finns annat som man kunde ha visat, som inte är så självklart. Bland annat de beryktade ”pisstavlorna”,  som Rooseum hade en utställning med.

Det enda som tillför utställningen något nytt är alla skivomslagen som Andy gjorde.
Brillo-kuberna är intressanta eftersom Malmö Konsthall blev delaktig i en tidigare utställning, där de producerade egna boxar.

Marilyn Monroe-porträtten är alltid fascinerande och hur de är reproducerade. Även en Malmökvinna har fått sitt porträtt målat av Andy Warhol. Liksom Mao Zedong.

Det var bra mycket roligare då Rooseum upplät ett helt rum åt filmvisning. Med ett flertal sängar för besökarna. Då visades bland annat, Sleep, som varar i flera timmar. Moderna Museets utställning är för de icke invigda i Warhols konstvärld.

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 reaktioner till “Warhol 1968/Moderna Museet i Malmö

  1. Bra beskrivning av hela utställningen. Det roliga var genomgången av utställningen innan. Mycket bra med bakgrund o historien bakom. Några ”pisstavlor”saknade jag inte. Bra genomgång av han livstidsaxel o varför han blev skjuten exempelvis.

    Skickat från min iPhone

    Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s