Smärta och ära/Film


MM
Saggig och mossig

En avdankad filmregissör har fått en av sina gamla filmer restaurerad och nu ska den visas för en inbjuden publik. Regissören Salvador orkar inte ta sig dit. Hellre drar han i sig heroin. 

Det här kan vara om regissören Pedro Almodóvars liv. Det hela makar sig fram och är så personligt så det blir ointressant att ta del av.

Salvador bestämmer att han vill försonas med huvudrollsinnehavaren i den restaurerade filmen då de varit ovänner i 32 år. Skådespelaren blir förvånad då Salvador dyker upp men deras möte leder till att Salvador fastnar i skådespelarens missbruk av heroin.

Förutom rusets fröjder träffar Salvador sin mamma som han vårdar ömt och respekterar. Hans sekreterare och andra vill att han försöker göra en ny film, men Salvador har inte orken eller lusten längre. Han drömmer sig tillbaka till sin fattiga barndom där Penélope Cruz spelar hans mamma.

Salvadors mesta tid går ut på att reflektera över vad han gjort med sitt liv. Det gestaltar Antonio Banderas mycket väl och det är också behållningen av filmen. Men det räcker inte för två timmar. 

Regi Pedro Almodóvar, Med Antonio Banderas, Penélope Cruz, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s