Skönheten och Odjuret/Musikal


MMM
Storslaget och spektakulärt

Malmö Opera slår på stort med allt vad de har av effekter och maskineri. Hela teatern bågnar av en vidunderlig ljussättning och en teaterteknik som är imponerande. 

Sagan känner vi alla och behöver därför inte berättas, men att Sofie Gunnarsson som Skönheten Belle gör en lysande insats och att suveräne Fred Johanson gör Odjuret, är väl värt att nämna. Liksom att vi får ett fyrverkeri av glittrande och fantasirika masscener, där teaterns vridscen kommer väl till pass. För att inte tala om alla fantastiska kreationer och komiska scenerier, som befolkas av hela ensemblen.

Det är bara att tacka och ta emot och luta sig bakåt och njuta av hela kakan. 

Regissören Linus Fellbom har fokuserat på masscenerna och där är han en mästare. Det händer något hela tiden. Ljussättningen är även Fellboms, fast i första akten är det lite väl mörkt. Det är även för långsamt i flera scener. Men det klarnar upp i andra akten. Då händer det så mycket att man blir förvånad att tiden gått så fort. Mycket tack vare starka rollprestationer.

Förutom huvudrollsparet vill jag nämna Michael Jansson och Johannes Wanselow, som det  komiska tjänarparet, Lumière och Clocksworth. Fast flera gör bra ifrån sig. De ser till så att vi får en kul afton. Oscar Pierrou Lindén som Lefou är en pärla i sin plastik.

Mest iögonfallande är ändå Dan Potras scenografi och kostym, samt koreografin av Miles Hoare. Fast videodesignen av Stefan Stanisic, Bombina Bombast och Charlotte Rodenstedt, Bloody Honey och ljudet av Joel Bexelius, ska vi inte förglömma.

Tillsammans har de skapat en helgjuten familjeföreställning, där den moderna teatertekniken står i centrum. 

skonheten_och_odjuret_0Belle – Sofie Gunnarsson, Odjuret – Fred Johanson, Fotograf Katja Tauberman
Regi och ljus Linus Fellbom, Scenografi och kostym Dan Potra, Koreografi Miles Hoare, Ljud Joel Bexelius, Videodesign Stefan Stanisic, Bombina Bombast och Charlotte Rodenstedt, Bloody Honey, Medv Sofie Gunnarsson, Fred Johanson, Michael Jansson,  Johannes Wanselow, Oscar Pierrou Lindén, Nina Pressing m fl

 

2 reaktioner till “Skönheten och Odjuret/Musikal

  1. Bra o njutbar föreställning både musikmässiga, härlig orkester, o alla prestationer på scen. Härligt nytänk i presentation.
    Bra beskrivning av totalen i din recension. Man blir sugen o se om den.

    Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s