Anastasia/Musikal på Malmö Opera


Härligt underhållande!

MMMM

Det är en bländade föreställning som Malmö Opera levererar. Den enkla scenografin fullständigt översvämmar scenen med stora böljande draperier, som inte bara är estetiskt tilltalande i all sin färgprakt, de fyller även sin funktion på ett magiskt vis, i den äventyrliga handlingen.

I andra akten i Paris blir det vackert med böljande dans. Olika miniatyrer av kända ikoniska platser bidrar till en skrattfest.

De flesta känner säkert till historien om Anastasia, kvinnan som påstår sig vara dotter till den mördade tsarfamiljen. Här spelas hon övertygande av det nya stjärnskottet, Tuva B Larsen, men det är främst hennes ljuvliga stämma som är så minnesvärd. Fast hon får god hjälp av de andra solisterna, för att inte tala om Malmö operaorkester och kör, med dess dirigent Joakim Hallin. Tillsammans bildar de en helhet som imponerar.

Vi får inte glömma bort koreografin av Miles Hoare, och nämnda scenografi av Benjamin la Cour. Lägg därtill kostymerna och maskerna av Nina Sandström, ljuset av Ulrik Gad samt regin av Johanna Hybinette. Däremot var ljudet i kraftigaste laget.
Men det blev en framstående föreställning som trollbinder, fram till slutet.

Fast Lill Lindfors borde spelats av en riktig skådespelare med en bättre sångröst. Lill läser upp texterna och hennes spel är väldigt teatralt. Dock textar hon mycket bra! Fast på denna föreställning tappade hon texten vid flera tillfällen och improvisationen var ett faktum.

De övriga medverkande gick in för dramat med liv och lust. Alla solisterna är fantastiskt bra. En njutning, varken mer eller mindre.

Foto Jonas Persson
Regi Johanna Hybinette. Koreografi Miles Hoare. Scenografi Benjamin la Cour. Kostym och mask Nina Sandström. Ljus Ulrik Gad. Ljud Avgoustos Psillas. I rollerna Tuva B Larsen, Andreas Weise, Michael Jansson, Philip Jalmelid, Lill Lindfors m fl. Malmö operaorkester och kör. Dirigent Joakim Hallin. Malmö Opera den 7 september 2022.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s