Evita/Musikal


MMM
Helheten imponerar
Malmö Opera

Med ett kompetent konstnärligt team blir Evita en helhetsupplevelse som imponerar.

Det är främst koreografin av Roger Lybeck som dominerar scenbilden med dess fantastiska dansare och sångare. Men scenografen Maja Ravn har också gjort ett strålande jobb. I harmoni med ljussättningen av Linus Fellbom och Linus Tunströms regi har föreställningen inte en död minut. Det är njutbart rakt igenom. Men vi får inte glömma bort den fantastiska akrobaten Christel Elisabet Stjernberg. Det hon gör på scenen är värd en show för sig. Helt makalöst!

Då det gäller Charlotte Perrelli som Evita så stämmer hon utseendemässigt men sångmässigt är det för mycket skrik då hon försöker nå de höga tonerna och flera gånger har jag svårt att höra vad hon sjunger. Jag blir inte riktigt berörd av henne, som jag blev av Madonna i filmen.

Lindy Larsson som Che kämpar på för fullt som den aggressiva arbetarhjälten men skulle må bra av att dämpas ibland och bli mer nyanserad.
Fast sångmässigt skötte han sig bra. Liksom David Lundqvist som tangokungen Magaldi, som han gör suveränt bra.
Men det blir Fred Johanson som Översten som är kvällens största behållning med sin magnifika sång och utstrålning.

Vi har hört och sett det förr men Fred Johanson imponerar i varje uppsättning som han medverkar i.

Image
Foto Johnny Månsson ©
Musik Andrew Lloyd Webber, Sångtexter Tim Rice, Scenograf Maja Ravn, Kostymdesign Camilla Thulin, Ljusdesign Linus Fellbom, Koreograf Roger Lybeck, Översättning Rikard Bergqvist, Ljuddesign Oskar Johansson, Dirigent Joakim Hallin/Mats Rondin, Regi Linus Tunström. I rollerna: Charlotte Perrelli, Fred Johanson, Lindy Larsson, Annica Edstam, David Lundqvist, Christel Elisabeth Stjernebjerg m fl Malmö Operakör/Malmö Operaorkester. Premiär den 14 sep 2012

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s