Hey Jude/Rockmusikal


MMMM
Superhäftig show
Forum i Köpenhamn

Instruktör Nikolaj Cederholm fortsätter med sitt vinnande koncept från Come Together. Här i kolossformat på Forum.
Än en gång har man lyckats att omarrangera Beatles låtskatt till ett fantastiskt och spännande event.

Öppningen är trevande och osäker med There´s A Place och flera nummer framåt, men från Another Girl tar det fart ordentligt med bra sång av Cecilie Stenspil.
Jaleesa Johnson får en rivstart med sin tolkning av Any Time At All. Hon gör även ett minnesvärt framträdande med When I´m Sixty Four. Det stämmer bra för henne och är imponerande med tanke på att hon är endast 19 år gammal.

En jättelyftkran spelar en central roll i hela showen och i I Saw Her Standing There används den fullt ut där Laus Høybye gör en personlig tolkning av denna klassiker.
Twist And Shout rockar med Pernille Rosendahl och Jimmy Jørgensen och I´l Follow The Sun framförs kul av Troels Lyby.
Rocky Racoon i västernmiljö på ett humorfullt vis av Pernille Rosendahl och Troels Lyby. Följt av en tänkvärd Can´t Buy Me Love av Jimmy Jørgensen

Good Morning Good Morning
är småkul på detta pratsjungade sätt av Jimmy, Troels och Mark Linn. Mark fortsätter sedan träffsäkert med A Day In The Life.

Pernille, upphissad och fastsurrad på en svävande container rockar igång ordentligt i The Ballad Of John & Yoko med bra stöd från de kompetenta musikerna.
Oh Darling och I Want To Hold Your Hand blir en av de bästa tolkningarna där Cecilie sjungande är instängd i en stor plastbubbla med Mark utanför som vill in.

Publiken får en chans att sjunga med i All Together Now då sångarna använder sig av massiva plaströr. På den fullsatta premiären verkade det som alla de 4 200 tog i för fullt.

Don´t Let Me Down
är helt fantastisk och texten blir bokstavlig av Troels som hängande högt uppe i en krok desperat ber om att inte bli nertagen.

De vackra och fantasifulla kostymerna samspelar med ett perfekt ljud och ljus och musikerna är mycket bra. Fast jag föredrar den mer trivsamma lokalen på Gasværket och uppsättningen Come Together.
BildSångare Cecilie Stenspil, Troels Lyby, Laus Høybye, Jimmy Jørgensen, Mark Linn, Jaleesa Johnson och Pernille Rosendahl. Instruktör Nikolaj Cederholm, Musikaliska arrangemang Jens och Peter Hellemann, Peter även producent och Jens också kapellmästare, Kostymdesigner Anja Vagn Kragh. Scenograf Maja Lind Ziska, Ljusdesigner Jonas Bøgh, Ljuddesigner Malte Oscar, Koreografisk assistent Anja Gaardbo, Flyginstruktör Brendan Shelper. Musiker FredrikDamgaard, Mikael Damsgaard, Boi Holm, Björn Jönsson och Birgit Løkke. Musik Lennon/McCartney och Harrison. Världspremiär den 28 dec 2012. 

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s