Mr Turner/Film


MMM
Underbart vacker och givande 

Mike Leigh har alltid varit en spännande regissör och här går han ett steg längre i sin improvisationteknik. Med sin fotograf Dick Pope målar de fram ett landskap som är långt ifrån improviserat. Men själva stilen med skådespelarna är naturalistisk, som alltid.

Mike Leigh är en mästare på att välja rätt skådespelare. Timothy Small fick det manliga skådespelarepriset i Cannes för sin utomordentliga tolkning som målaren William Turner.

Timothy Small gör Turner som en grinig gammal gubbe som lever utan en kvinna, förutom prostituerade och sin trogna hushållerska. Hon får väldiga nackutslag och mental stress av att ställa upp som en oälskad sexpartner.

Då Turner senare i livet finner en kvinna att leva med söker hushållerskan upp Turner, men i sista stund vänder hon om hemåt. Nedbruten och med ännu kraftigare utslag.

Som konstnär var William Turner en absolut auktoritet där han vände upp och ner på konstlivet med att vara en föregångare i hur man kunde uttrycka sig på duken. På Tate Gallery i London får man en god insikt i hans måleri.

Regi Mike Leigh. Medv Timothy Small, Dorothy Atkinson, Marion Bailey, Paul Lesson, Lesley Manville m fl, Drama/Storbritannien/Frankrike/Tyskland.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s