Come Together/Teaterkonsert på Tivoli


MMMMM
En helt igenom fantastisk uppsättning

Beatles låtar framförs så underbart kreativt att man bara vill sitta kvar, se och höra mer och ännu mer. Bröderna Hellemanns arrangemang och Nikolaj Cederholms regi är i världsklass. Det här är en totalupplevelse med Anja Vang Kraghs fantasirika kostymer.

Det börjar dramatiskt med Yesterday, fortsätter med She Said, She Said och underfundigt i Happiness is a Warm Gun. Man har svårt att sitta still till de medryckande tongångarna som fyller hela Tivolis konsertsal. Day Tripper tolkas fenomenalt, liksom Revolution där en man hängande i sele studsar upp och ner i en läderfåtölj diskuterande texten. Norwegian Wood följs av Why Don´t We Do It in the Road, Your Mother Should Know och Eleanor Rigby. Babys´s in Black, Golden Slumbers och Carry That Weight är enormt kul med följet som försvinner och lämnar en multitrummis kvar. Han tröstar sedan en ensam kvinna som sjunger Help och ger låten en helt ny mening. Hello, Goodbye, All You Need Is Love och Get Back får avsluta första akten. Låtarna får helt nya perspektiv. Det är det som är så speciellt med denna uppsättning. Åtta sångare och sex musiker hanterar delar av Beatles låtskatt så musikaliskt bra. Jag har knappt ord för hur fantastiskt väl de framför dessa klassiker.

Kim Witzels scenografi, Brendan Shelters, flyginstruktioner, Malte Oscars, ljuddesign och Jonas Böghs ljusdesign bidrar till att upplevelsen blir så makalöst njutbar. Att se sångarna och musikerna sväva omkring och upp och ner i taket samt springande spela och sjunga på väggarna. Det slår det mesta jag sett i showsammanhang.

Det här är teaterkonserthistoria. Come Together fungerar väldigt bra på Tivolis konsertsal.

Come Together 2_Kred. Kasper Jack Larsen

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s