Monalisa Story/Svensk dokumentärfilm


MMMM
Starkt och utlämnande 

Under åtta år följer regissören Jessica Nettelbladt Monalisas drogande och som prostituerad. Resultatet är imponerande. Det har blivet en film som går under skinnet på betraktaren. Man känner verkligen Monalisas vanmakt och kamp för att bli drogfri.

Monalisa springer runt på Malmös gator för att få tag i nästa sil eller en torsk. Ens fördomar kommer på skam när man får reda på att Monalisa har varit lärarinna, innan drogerna satte sina klor i henne. Själv misstänker hon att suget efter droger kommer från hennes mamma  som också var missbrukare.

Under flera tidsperioder är Monalisa drogfri. Mycket med hjälp av hennes man som även han varit i skiten men rest sig. Det är strongt att se hur de båda gör allt för att övervinna drogerna och alkoholen. Filmen blir ett viktigt inlägg i drogdebatten och en levande och medkännande film.

Regi Jessica Nettelbladt. Medv Monalisa m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s